Günümüzde siyasi partiler demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır.
Siyasi partiler, halk içinden doğan ve halk tarafından desteklenlenen toplumsal hareketlerdir.
Toplumun/halkın, örgütlü olduğu ülke, şehir, beldenin her bir sorununa dair sözü, çözümü, projesi, itirazı, önerisi olan bir yapıdır siyasi teşekküller.
Bu bağlamda, ilçe genelinde örgütlü partiler, ülke sathında örgütlenmiş merkez siyasi partilerin bir parçası olarak; ilçedeki gözü, kulağı, eli, ayağı, sesidir.
İlçede örgütlü, üyeleri tarafından seçilmiş, taraftarlarının temsilcisi, sözcüsü konumundaki siyasi parti yönetimlerine sorsanız size farklı bir tanım yapmayacaktır.
O halde, iktidar ve muhalefeti ile sahada bunun yansımalarını görüyor muyuz?!
Yüksek sesle HAYIR dediğinizi duyar gibiyim.
İlçe genelinde sosyal, kültürel, ekonomik, toplumsal alanlardaki, olumlu veya olumsuz çalışma, etkinlik ve çeşitli alanlardaki gelişmelere dair tek bir açıklama yapıldığına şahit oluyor musunuz?!
Merkez ve belde belediyelerinin (CHP-AKP) başarılı veya başarısız çalışmaları ile ilgili muhalefetten bir ses duyanınız var mı?!
İlçede örgütlü siyasi parti yönetimlerinin çoğu, hiç aksatmadan periyodik haftalık toplantı yapıyor. Toplantıyı bir fotoğraf karesiyle sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar.
Lakin, toplantıda ne konuşuyorlar, ne kararlar alıyorlar, gündeme dair ne diyorlar belli değil.
Sonraki hafta toplantıya kadar hiçbir şey olmadığını göz önünde bulunduracak olursak; çay içip, mavra kesip dağılıyorlar! Bunun başka bir izahı olamaz!
Törene katılıp boy gösterdik, düğüne katılıp oynadık, camiye gittik namaz kıldık ve benzeri eylemler, siyasi partilerin asıl varlık sebebi değildir.
Siyasi partiler bu kısır döngüden ivedilikle kurtulmalıdır.
Siyasi partilerin üyeleri, seçmenleri, taraftarları, adeta derin bir kış uykusuna yatmış yönetimleri uyarmalı, asli ve varlık misyonlarını hatırlatmalıdır.
Mevcut durumdaki siyasi partilerin; topluma, ilçeye kazandıracağı hiçbir şey yoktur.